Behind the scene: mød Christina og futte

Ridning er blandt de største sportsgrene i Danmark, men hvad er det, der gør det så populært? Vi har fået os en god snak med Christina, der har været bidt af en gal hest, siden hun var blot 5 år gammel.Vi møder Christina og hesten Holmegårds Future X – bedre kendt som Futte blandt venner – en forårsdag på den jyske hede. Futte ser glad og klar ud. Måske fordi vi står fem mennesker og beundrer ham. Christina klapper ham blidt på halsen.


Hvad er det, du godt kan lide ved ridning?

Omgangen med dyret. Jeg kan godt lide den tillid, der skal opbygges mellem hest og rytter. Dét at man skal få ham til at stole på en. Derudover er der en helt speciel ro ved at gå i stalden. Her kan man bare høre hesten gumle. Det er et sted, man bare kan være. Det blev jeg mindet om, da jeg fik min datter, som havde kolik i de første måneder. Der var det virkelig dejligt at få et afbræk og kunne komme ud i stalden og nyde roen.

Tillid virker også som en rigtig vigtig del, når man står og ser op til en fyr som Futte, der måler 180 cm i stangmål. Heldigvis er han en rolig hest, og man kan tydeligt se og mærke, at han og Christina har dannet makkerpar i mere end et årti.


Med hest skal man jo altid ud uanset vejret og årstiden. Hvad har du på af påklædning?

Jeg er en rigtig frysepind og har igennem årene med hest lært, at det er vigtigt at holde sig varm indefra. Derfor har jeg altid en top eller en tynd langærmet inderst i uld, da det varmer og kan transportere fugt væk. Her om foråret og tidligt efterår har jeg en let padded jakke på og evt. en padded vest. Om vinteren bruger jeg en stor jakke med dun fyld. Når det er rigtig koldt og jeg rider i naturen, så har jeg altid et par tynde merino longjohns under mine ridebukser og et par varme uldstrømper i støvlerne.


Hvad er dit yndlingsprodukt fra DILLING?

Jeg har desværre ikke prøvet så meget DILLING tøj endnu, men jeg er stor fan af det, jeg har prøvet! Især uldblusen er et kæmpe hit! Den er varm og stadig let. Jakken er jeg også meget overrasket over, at den er så let og så stadig så varm.